Dny španělské gastronomie
10.-15.8. DNY ŠPANĚLSKÉ GASTRONOMIE
Hotel NH OLOMOUC CONGRESS, Legionářská 21,
Speciality španělské kuchyně připravované podle originálních receptů a surovin.
Ochutnejte speciality španělské kuchyně v originálním podání šéfkuchaře hotelu NH Olomouc Congress, který patří do španělského hotelového řetězce NH hoteles.
Nutná rezervace na tel.: 585 575 111, www.nh-olomouc.cz
Partnerem festivalu je distributor výjimečné španělské kávy Dibar, společnost DibarCafé. Tuto kávu, s téměř stoletou tradicí, budete mít také možnost ochutnat v rámci festivalu. Bližší informace nalezente na www.cafedibar.cz
SAL DE MAR RESTAURANT MENU 10. – 15. 8. 2011
Menu A) 290,- Kč
• Španělská omeleta 21. století v martini sklenici
Spanish omelette of 21st century in Martini glass
• Kuřecí prso se sýrem Manchego, smetanovým krémem z lišek a estragonu, linguini těstoviny
Stuffed chicken breast with Manchego cheese, tarragon - girolles cream sauce
and Linguini pasta
• Tradiční créme Catalana
Traditional creme Catalana
Menu B) 350,- Kč
• Grilované krevety s míchaným salátem
Grilled king prawns on mixed leaves salad
• Kalamára plněná chorizem, podávaná na pikantním bramborovém purée s hráškovým valutée
Calamari tubes stuffed with Chorizo with spicy potatoes puree and pea valouté
• Čokoládový fondant s citrónovým sorbetem
Chocolate fondant with lemon sorbet
Menu C) 390,- Kč
• Carpacio z vepřové panenky v medu a růžovém pepři s pěnou z oliv
Pork fillet carpaccio marinated in honey and pink pepper with black olive mousse
• Marinované jehněčí koleno ve vlastní šťávě s paprikovými bramborami
Slow cooked marinated lamb shank with patatas bravas
• Ananasový cheesecake s lesním ovocem
Pineapple cheesecake with forest fruit chutney
Menu D) 290,- Kč
• Grilovaný chřest s kachním vejcem a citronovým prachem
Char-grilled asparagus spears with fried duck egg and lemon zest
• Vegetariánská paella se šafránem a olivami
Vegetarian saffron paella with mixed olives
• Melounová polévka a želé z jahod se zeleným pepřem
Chilled Honeydew melon soup, strawberry and green peppercorn jelly