Dny španělské gastronomie
7.-11.8. DNY ŠPANĚLSKÉ GASTRONOMIE
Restaurace Pata Negra, Věšínova 29, Ostrava -Zábřeh
Speciality španělské kuchyně připravované podle originálních receptů a surovin.
Nutná rezervace na tel.: 774 493 889, http://www.patanegra.cz/
Pata Negra.
Je gastronomický prostor…
.., který respektuje suroviny, čas a především
hosta. Představuje místo, kde můžete vnímat,
co jíte a s kým…
Původně se termínem Pata Negra označovaly
nejkvalitnější iberské šunky. Postupem času
toto lidové označení přešlo i na ostatní
produkty vysoké kvality.
Naším cílem je šíření a budování poctivé
gastronomie i u nás v Ostravě.
Menu č.1
Gazpacho Andaluz - Studená rajčatová polévka
Ensalada malagueña– Bramborový salát s treskou,
pomeranči , olivami a cibulkou
Carillada de ternera - Telecí líčka na víně Málaga se
šťouchanými bramborami s iberským špekem
Macedonia de fruta – ovocný salát s vanilkovou
zmrzlinou
299 Kč
Menu č.2
Surtido de embutidos – degustační talíř španělských uzenin
(chorizo, salchichon iberico, lomo, ručně krájené jamon serrano)
Pulpo ala gallega – chobotnice s plátky brambor
Brocheta de gambas y bacalao – Špíz s treskou a
krevetami s domácí majonézou alioli a zeleninovým kus-kusem s medem
Arroz con leche – mléčná rýže ochucená skořicí a
pomerančovou kůrou
349 Kč